6 pozycji bibliograficznych
5 pozycji bibliograficznych za ostatnie 4 pełne lata
Uwagi
Oznaczona kolorami punktacja za osiągnięcia dotyczy publikacji za lata [2017 - 2018] oraz [2019 - 2021]
[A] [B] gdzie:
A - Wartość punktowa udziału jednostkowego autora
B - Udział jednostkowy autora
Pokazana punktacja bierze pod uwagę dyscyplinę podstawową współautorów.
Gwiazdka (*) przy nazwisku autora z UZ oznacza, że w danej publikacji podano inną niż UZ afiliację tego autora.
Znak (#) w opisie bibliograficznym oznacza, że publikacja wydana jest przez wydawcę z listy ministerialnej lub dotyczy konferencji z listy ministerialnej.
JIF: Journal Impact Factor (dana wyświetlana tylko z poziomu LAN UZ)
3. Artykuły w czasopismach (CZASOP)
1. An Attempt to Replace Pure Citric Acid with Natural Lemon Juice during Potato Starch Esterification,
2024,
Ewa Tomaszewska-Ciosk ,
Ewa Zdybel ,
Małgorzata Kapelko-Żeberska ,
Bartosz Raszewski ,
Krzysztof Buksa ,
Agnieszka Maj ,
Tomasz Zięba(*) ,
Artur Gryszkin ,
Molecules, Vol. 29, iss. 11, art. 268, 1--12, ISSN: 1420-3049,
bibliogr.
rys.
tab.
wykr.
summ.
- [afiliacja: Wrocław, Uniw. Przyrodniczy.]
Słowa kluczowe: esterification, lemon juice, potato starch, resistant starch
Kod: CZR-N-WYKAZBibTeX
(pkt. 140)
DOI: 10.3390/molecules29112687
Open Access: Licence: CC-BY, Article mode: OPEN_JOURNAL, Release time: AT_PUBLICATION, Text version: FINAL_PUBLISHED, Date of publication: 11-04-2022
[AWCZ-33172] [data modyf. 03-07-2024 14:14]
4. Physicochemical Properties and Digestion Resistance of Acetylated Starch Obtained from Annealed Starch,
2021,
Ewa Zdybel ,
Aleksandra Wilczak ,
Małgorzata Kapelko-Żeberska ,
Ewa Tomaszewska-Ciosk ,
Artur Gryszkin ,
Anna Gawrońska ,
Tomasz Zięba ,
Polymers, Vol. 13, iss. 23, 1--11, eISSN: 2073-4360,
bibliogr.
tab.
wykr.
summ.
Słowa kluczowe: acetylation, annealing, potato starch
Kod: CZR-N-WYKAZBibTeX
(pkt. 100)
DOI: 10.3390/polym13234141
JIF: 4.967
[05-11-2024]
Open Access: Licence: CC-BY, Article mode: OPEN_JOURNAL, Release time: AFTER_PUBLICATION, Text version: FINAL_PUBLISHED, Date of publication: 27-11-2021
[AWCZ-32658] [data modyf. 12-07-2022 11:53]
5. Physicochemical Properties and Digestion Resistance of Acetylated Starch Obtained from Annealed Starch,
2021,
Ewa Zdybel ,
Aleksandra Wilczak ,
Małgorzata Kapelko-Żeberska ,
Ewa Tomaszewska-Ciosk ,
Artur Gryszkin ,
Anna Gawrońska ,
Tomasz Zięba ,
Polymers, Vol. 13, iss. 23, 1--11, eISSN: 2073-4360,
bibliogr.
tab.
wykr.
summ.
Słowa kluczowe: acetylation, annealing, potato starch
Kod: CZR-N-WYKAZBibTeX
(pkt. 100)
DOI: 10.3390/polym13234141
JIF: 4.967
[19-11-2024]
Open Access: Licence: CC-BY, Article mode: OPEN_JOURNAL, Release time: AFTER_PUBLICATION, Text version: FINAL_PUBLISHED, Date of publication: 27-11-2021
[AWCZ-32658] [data modyf. 12-07-2022 11:53]
6. Physicochemical Properties and Digestion Resistance of Acetylated Starch Obtained from Annealed Starch,
2021,
Ewa Zdybel ,
Aleksandra Wilczak ,
Małgorzata Kapelko-Żeberska ,
Ewa Tomaszewska-Ciosk ,
Artur Gryszkin ,
Anna Gawrońska ,
Tomasz Zięba ,
Polymers, Vol. 13, iss. 23, 1--11, eISSN: 2073-4360,
bibliogr.
tab.
wykr.
summ.
Słowa kluczowe: acetylation, annealing, potato starch
Kod: CZR-N-WYKAZBibTeX
(pkt. 100)
DOI: 10.3390/polym13234141
JIF: 4.967
[12-11-2024]
Open Access: Licence: CC-BY, Article mode: OPEN_JOURNAL, Release time: AFTER_PUBLICATION, Text version: FINAL_PUBLISHED, Date of publication: 27-11-2021