PERS - System Informacji o Pracownikach

SKEP - dr hab. Tomasz Zięba

Jednostka Instytut Sportu, Turystyki i Żywienia / Katedra Żywienia Człowieka i Dietoterapii
Okres 2017 - 2024
Znaleziono 6 pozycji bibliograficznych
5 pozycji bibliograficznych za ostatnie 4 pełne lata
Uwagi Oznaczona kolorami punktacja za osiągnięcia dotyczy publikacji za lata [2017 - 2018] oraz [2019 - 2021]
[A] [B] gdzie:
A - Wartość punktowa udziału jednostkowego autora
B - Udział jednostkowy autora
Pokazana punktacja bierze pod uwagę dyscyplinę podstawową współautorów.
Gwiazdka (*) przy nazwisku autora z UZ oznacza, że w danej publikacji podano inną niż UZ afiliację tego autora.
Znak (#) w opisie bibliograficznym oznacza, że publikacja wydana jest przez wydawcę z listy ministerialnej lub dotyczy konferencji z listy ministerialnej.
JIF: Journal Impact Factor (dana wyświetlana tylko z poziomu LAN UZ)
Od Do

cały dorobek (zarejestrowany w systemie)
3. Artykuły w czasopismach (CZASOP)
1. An Attempt to Replace Pure Citric Acid with Natural Lemon Juice during Potato Starch Esterification, 2024, Ewa Tomaszewska-Ciosk , Ewa Zdybel , Małgorzata Kapelko-Żeberska , Bartosz Raszewski , Krzysztof Buksa , Agnieszka Maj , Tomasz Zięba(*) , Artur Gryszkin , Molecules, Vol. 29, iss. 11, art. 268, 1--12, ISSN: 1420-3049, bibliogr. rys. tab. wykr. summ. - [afiliacja: Wrocław, Uniw. Przyrodniczy.]
Słowa kluczowe: esterification, lemon juice, potato starch, resistant starch
Kod: CZR-N-WYKAZ BibTeX (pkt. 140) DOI: 10.3390/molecules29112687
Cytowania wg WOS: 0 [18-11-2024], JIF: 4.200
logo_pubmed [15-10-2024]
Open Access: Licence: CC-BY, Article mode: OPEN_JOURNAL, Release time: AT_PUBLICATION, Text version: FINAL_PUBLISHED, Date of publication: 06-06-2024
[AWCZ-35489] [data modyf. 22-10-2024 10:53]
2. Tłuszcze w diecie - nowe spojrzenie na stare problemy, 2023, Bogna Latacz , Tomasz Zięba , Weronika Bużek , Vademecum Pielęgnarki i Położnej, ed. 2024, 139--145, ISSN: 1734-5979, bibliogr. il. summ. https://wydawnictwo-apis.pl/index.htm
Kod: CZR-INNE-5 BibTeX (pkt. 5)
[AWCZ-34270] [data modyf. 10-07-2023 12:40]
3. Effect of Long-Term Potato Starch Retention with Citric Acid on Its Properties, 2022, Małgorzata Kapelko-Żeberska , Marta Meisel , Krzysztof Buksa , Artur Gryszkin , Antoni Szumny , Bogna Latacz , Bartosz Raszewski , Tomasz Zięba , Molecules, Vol. 27, iss. 8, 1--13, ISSN: 1420-3049, bibliogr. rys. wykr. summ.
Słowa kluczowe: citric acid, esterification, long-term retention, potato starch, resistant starch
Kod: CZR-N-WYKAZ BibTeX (pkt. 140) DOI: 10.3390/molecules27082454
Cytowania wg WOS: 6 [18-11-2024], JIF: 4.600
logo_pubmed [22-05-2024]
Open Access: Licence: CC-BY, Article mode: OPEN_JOURNAL, Release time: AT_PUBLICATION, Text version: FINAL_PUBLISHED, Date of publication: 11-04-2022
[AWCZ-33172] [data modyf. 03-07-2024 14:14]
4. Physicochemical Properties and Digestion Resistance of Acetylated Starch Obtained from Annealed Starch, 2021, Ewa Zdybel , Aleksandra Wilczak , Małgorzata Kapelko-Żeberska , Ewa Tomaszewska-Ciosk , Artur Gryszkin , Anna Gawrońska , Tomasz Zięba , Polymers, Vol. 13, iss. 23, 1--11, eISSN: 2073-4360, bibliogr. tab. wykr. summ.
Słowa kluczowe: acetylation, annealing, potato starch
Kod: CZR-N-WYKAZ BibTeX (pkt. 100) DOI: 10.3390/polym13234141
JIF: 4.967
logo_pubmed [05-11-2024]
Open Access: Licence: CC-BY, Article mode: OPEN_JOURNAL, Release time: AFTER_PUBLICATION, Text version: FINAL_PUBLISHED, Date of publication: 27-11-2021
[AWCZ-32658] [data modyf. 12-07-2022 11:53]
5. Physicochemical Properties and Digestion Resistance of Acetylated Starch Obtained from Annealed Starch, 2021, Ewa Zdybel , Aleksandra Wilczak , Małgorzata Kapelko-Żeberska , Ewa Tomaszewska-Ciosk , Artur Gryszkin , Anna Gawrońska , Tomasz Zięba , Polymers, Vol. 13, iss. 23, 1--11, eISSN: 2073-4360, bibliogr. tab. wykr. summ.
Słowa kluczowe: acetylation, annealing, potato starch
Kod: CZR-N-WYKAZ BibTeX (pkt. 100) DOI: 10.3390/polym13234141
JIF: 4.967
logo_pubmed [19-11-2024]
Open Access: Licence: CC-BY, Article mode: OPEN_JOURNAL, Release time: AFTER_PUBLICATION, Text version: FINAL_PUBLISHED, Date of publication: 27-11-2021
[AWCZ-32658] [data modyf. 12-07-2022 11:53]
6. Physicochemical Properties and Digestion Resistance of Acetylated Starch Obtained from Annealed Starch, 2021, Ewa Zdybel , Aleksandra Wilczak , Małgorzata Kapelko-Żeberska , Ewa Tomaszewska-Ciosk , Artur Gryszkin , Anna Gawrońska , Tomasz Zięba , Polymers, Vol. 13, iss. 23, 1--11, eISSN: 2073-4360, bibliogr. tab. wykr. summ.
Słowa kluczowe: acetylation, annealing, potato starch
Kod: CZR-N-WYKAZ BibTeX (pkt. 100) DOI: 10.3390/polym13234141
JIF: 4.967
logo_pubmed [12-11-2024]
Open Access: Licence: CC-BY, Article mode: OPEN_JOURNAL, Release time: AFTER_PUBLICATION, Text version: FINAL_PUBLISHED, Date of publication: 27-11-2021
[AWCZ-32658] [data modyf. 12-07-2022 11:53]