20 pozycji bibliograficznych
5 pozycji bibliograficznych za ostatnie 4 pełne lata
Uwagi
Oznaczona kolorami punktacja za osiągnięcia dotyczy publikacji za lata [2017 - 2018] oraz [2019 - 2021]
[A] [B] gdzie:
A - Wartość punktowa udziału jednostkowego autora
B - Udział jednostkowy autora
Pokazana punktacja bierze pod uwagę dyscyplinę podstawową współautorów.
Gwiazdka (*) przy nazwisku autora z UZ oznacza, że w danej publikacji podano inną niż UZ afiliację tego autora.
Znak (#) w opisie bibliograficznym oznacza, że publikacja wydana jest przez wydawcę z listy ministerialnej lub dotyczy konferencji z listy ministerialnej.
JIF: Journal Impact Factor (dana wyświetlana tylko z poziomu LAN UZ)
3. Artykuły w czasopismach (CZASOP)
1. Effect of Long-Term Potato Starch Retention with Citric Acid on Its Properties,
2022,
Małgorzata Kapelko-Żeberska ,
Marta Meisel ,
Krzysztof Buksa ,
Artur Gryszkin ,
Antoni Szumny ,
Bogna Latacz ,
Bartosz Raszewski ,
Tomasz Zięba ,
Molecules, Vol. 27, iss. 8, 1--13, ISSN: 1420-3049,
bibliogr.
rys.
wykr.
summ.
Słowa kluczowe: citric acid, esterification, long-term retention, potato starch, resistant starch
Kod: CZR-N-WYKAZBibTeX
(pkt. 140)
DOI: 10.3390/molecules27082454
11. Wpływ dodatku mąki sojowej na właściwości organizacyjnei fizykochemiczne chleba bezglutenowego,
2016,
Katarzyna Kokoszka ,
Bogna Latacz ,
Anna Gawrońska ,
Zeszyty Naukowe Instytutu Zarządzania i Inżynierii Rolnej Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Sulechowie, Z. 3, 65--78, ISSN: 2391-9280,
bibliogr.
fot.
rys.
tab.
summ.
Kod: CZR-INNE3BibTeX
(pkt. 0)
[AWCZ-33142] [data modyf. 20-04-2022 09:14]
12. Wpływ dodatku moszczu malinowego do brzeczki browarnej na właściwości fizykochemiczne i organoleptyczne piwa,
2015,
Michał Danyluk ,
Bogna Latacz ,
Wojciech Witczak ,
Technologia Żywności i Żywienie Człowieka, z. 2, 57--70, ISSN: 1895-3999,
bibliogr.
summ.
Kod: CZR-INNE3BibTeX
(pkt. 0)
[AWCZ-22817] [data modyf. 07-04-2021 09:29]
13. Wybrane aspekty żywieniowe w profilaktyce i leczeniu chorób układu krążenia,
2015,
Bogna Latacz(*) ,
Vademecum Pielęgnarki i Położnej, 157--162, ISSN: 1734-5979,
bibliogr.
tab.
summ.
Kod: CZR-INNE3BibTeX
(pkt. 0)
[AWCZ-22804] [data modyf. 07-04-2021 09:29]
14. Zasady diety bezglutenowej stosowanej w celiakii,
2015,
Milena Tyrpak ,
Bogna Latacz ,
Anna Gawrońska ,
Technologia Żywności i Żywienie Człowieka, z. 2, 71--82, ISSN: 1895-3999,
bibliogr.
summ.
Kod: CZR-INNE3BibTeX
(pkt. 0)
[AWCZ-22818] [data modyf. 07-04-2021 09:36]
15. Wpływ metody zacierania surowca słodowego na właściwości fizykochemiczne i skład piwa,
2014,
Michał Buda ,
Bogna Latacz ,
Szymon Powałowski ,
Zeszyty Naukowe Instytutu Zarządzania i Inżynierii Rolnej Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Sulechowie, Z. 1, 87--98, ISSN: 2391-9280,
bibliogr.
tab.
wykr.
summ.
Kod: CZR-INNE3BibTeX
(pkt. 0)
[AWCZ-33143] [data modyf. 20-04-2022 09:01]
16. Wybrane aspekty żywieniowe w profilaktyce i leczeniu chorób układu krążenia,
2014,
Bogna Latacz ,
Vademecum Pielęgnarki i Położnej, ed. 2015, 1--2, ISSN: 1734-5979,
Kod: CZR-INNE3BibTeX
(pkt. 0)
[AWCZ-33170] [data modyf. 10-07-2023 12:28]
17. Znaczenie kwasów omega-3 i omega-6 w żywieniu człowieka,
2011,
Beata Wrzosek ,
Bogna Latacz(*) ,
Technologia Żywności i Żywienie Człowieka(Seria: Technologia Żywności i Żywienie Człowieka), nr 5, 7--20, ISSN: 1895-3999,
bibliogr.
rys.
tab.
summ.
Kod: CZR-INNE3BibTeX
(pkt. 0)
19. Zastosowanie biotransformacji w syntezie zapachowych dodatków do żywności - transformacje limonenu,
2007,
Bogna Latacz ,
Jadwiga Dmochowska-Gładysz ,
Prace Instytutu Zarządzania i Inżynierii Rolnej Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Sulechowie, nr 1, 65--73,
bibliogr.
summ.
Kod: CZR-INNE3BibTeX
(pkt. 0)
[AWCZ-22838] [data modyf. 07-04-2021 09:29]
9. Patenty, wzory użytkowe (PAT-WZU)
1. Sposób wytwarzania 4-hydroksy-ß-jononu,
2006,
Jadwiga Dmochowska-Gładysz ,
Bogna Latacz ,
Tadeusz Kowalski ,
.- Numer: 192227.- Data zgłoszenia 28-02-2000.- Data udzielenia 29-09-2006
Kod: PAT-INNEBibTeX
(pkt. 15)