PERS - System Informacji o Pracownikach

SKEP - dr inż. Bogna Latacz

Jednostka Instytut Sportu, Turystyki i Żywienia / Katedra Żywienia Człowieka i Dietoterapii
Okres 1960 - 2022
Znaleziono 20 pozycji bibliograficznych
5 pozycji bibliograficznych za ostatnie 4 pełne lata
Uwagi Oznaczona kolorami punktacja za osiągnięcia dotyczy publikacji za lata [2017 - 2018] oraz [2019 - 2021]
[A] [B] gdzie:
A - Wartość punktowa udziału jednostkowego autora
B - Udział jednostkowy autora
Pokazana punktacja bierze pod uwagę dyscyplinę podstawową współautorów.
Gwiazdka (*) przy nazwisku autora z UZ oznacza, że w danej publikacji podano inną niż UZ afiliację tego autora.
Znak (#) w opisie bibliograficznym oznacza, że publikacja wydana jest przez wydawcę z listy ministerialnej lub dotyczy konferencji z listy ministerialnej.
JIF: Journal Impact Factor (dana wyświetlana tylko z poziomu LAN UZ)
Od Do

cały dorobek (zarejestrowany w systemie)
3. Artykuły w czasopismach (CZASOP)
1. Effect of Long-Term Potato Starch Retention with Citric Acid on Its Properties, 2022, Małgorzata Kapelko-Żeberska , Marta Meisel , Krzysztof Buksa , Artur Gryszkin , Antoni Szumny , Bogna Latacz , Bartosz Raszewski , Tomasz Zięba , Molecules, Vol. 27, iss. 8, 1--13, ISSN: 1420-3049, bibliogr. rys. wykr. summ.
Słowa kluczowe: citric acid, esterification, long-term retention, potato starch, resistant starch
Kod: CZR-N-WYKAZ BibTeX (pkt. 140) DOI: 10.3390/molecules27082454
Cytowania wg WOS: 6 [18-11-2024], JIF: 4.600
logo_pubmed [22-05-2024]
Open Access: Licence: CC-BY, Article mode: OPEN_JOURNAL, Release time: AT_PUBLICATION, Text version: FINAL_PUBLISHED, Date of publication: 11-04-2022
[AWCZ-33172] [data modyf. 03-07-2024 14:14]
2. Nowe trendy żywieniowe - dieta ketogeniczna, 2022, Bogna Latacz , Anna Gawrońska , Lidia Szumska , Vademecum Pielęgnarki i Położnej, ed. 2023, 135--139, ISSN: 1734-5979, bibliogr. https://wydawnictwo-apis.pl/vademecum.htm
Kod: CZR-INNE-5 BibTeX (pkt. 5)
[AWCZ-33305] [data modyf. 15-11-2023 09:44]
3. Wybrane aspekty aktywności witaminy D w profilaktyce i terapii COVID-19, 2022, Bogna Latacz , Agnieszka Maj , Vademecum Pielęgnarki i Położnej, ed. 2023, 140--143, ISSN: 1734-5979, bibliogr. https://wydawnictwo-apis.pl/index.htm
Kod: CZR-INNE-5 BibTeX (pkt. 5)
[AWCZ-33304] [data modyf. 10-07-2023 12:31]
4. Zastosowanie diet bogatych w składniki antyoksydacyjne w profilaktyce i leczeniu chorób ceilizacyjnych, 2021, Bogna Latacz , Anna Gawrońska , Vademecum Pielęgnarki i Położnej, Vol. 2022, 152--160, ISSN: 1734-5979, bibliogr. tab. summ. https://wydawnictwo-apis.pl/vademecum.htm
Kod: CZR-INNE-5 BibTeX (pkt. 5)
[AWCZ-32575] [data modyf. 22-11-2021 09:59]
5. Żywienie chorych w śpiączce mózgowej i innych stanach poważnego uszkodzeia mózgu, 2020, Bogna Latacz , Anna Gawrońska , Vademecum Pielęgnarki i Położnej, Vol. 2021, 153--160, ISSN: 1734-5979, bibliogr. tab. summ. https://wydawnictwo-apis.pl/vademecum.htm
Kod: CZR-INNE-5 BibTeX (pkt. 5)
[AWCZ-32572] [data modyf. 22-11-2021 09:51]
6. Otyłość - epidemia XXI wieku, 2019, Bogna Latacz , Anna Gawrońska , Vademecum Pielęgnarki i Położnej, Vol. 2020, 143--149, ISSN: 1734-5979, bibliogr. tab. summ. https://wydawnictwo-apis.pl/vademecum.htm
Kod: CZR-INNE-5 BibTeX (pkt. 5)
[AWCZ-32573] [data modyf. 22-11-2021 09:57]
7. Nowe trendy żyweniowe - wegetarianizm i weganizm, 2018, Anna Gawrońska , Bogna Latacz , Vademecum Pielęgnarki i Położnej, Vol. 2019, 146--152, ISSN: 1734-5979, bibliogr. tab. summ. https://wydawnictwo-apis.pl/vademecum.htm
Kod: CZR-INNE-5 BibTeX (pkt. 5)
[AWCZ-32571] [data modyf. 22-11-2021 09:40]
8. Przeciwnowotworowe składniki żywności, 2018, Anna Gawrońska , Bogna Latacz , Vademecum Pielęgnarki i Położnej, 143--149, ISSN: 1734-5979, bibliogr. tab. summ.
Kod: CZR-INNE-5 BibTeX (pkt. 5)
[AWCZ-22802] [data modyf. 07-04-2021 09:36]
9. Zalecenia żywieniowe w profilakyce i leczeniu cukrzycy typu II, 2017, Anna Gawrońska , Bogna Latacz , Vademecum Pielęgnarki i Położnej, 162--168, ISSN: 1734-5979, bibliogr. tab. summ.
Kod: CZR-INNE-5 BibTeX (pkt. 5)
[AWCZ-22801] [data modyf. 07-04-2021 09:36]
10. Celiakia (glutenozależna choroba trzewna) charakterystyka choroby, 2016, Anna Gawrońska(*) , Bogna Latacz(*) , Vademecum Pielęgnarki i Położnej, 155--162, ISSN: 1734-5979, bibliogr. tab. summ.
Kod: CZR-INNE3 BibTeX (pkt. 0)
[AWCZ-22803] [data modyf. 07-04-2021 09:36]
11. Wpływ dodatku mąki sojowej na właściwości organizacyjnei fizykochemiczne chleba bezglutenowego, 2016, Katarzyna Kokoszka , Bogna Latacz , Anna Gawrońska , Zeszyty Naukowe Instytutu Zarządzania i Inżynierii Rolnej Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Sulechowie, Z. 3, 65--78, ISSN: 2391-9280, bibliogr. fot. rys. tab. summ.
Kod: CZR-INNE3 BibTeX (pkt. 0)
[AWCZ-33142] [data modyf. 20-04-2022 09:14]
12. Wpływ dodatku moszczu malinowego do brzeczki browarnej na właściwości fizykochemiczne i organoleptyczne piwa, 2015, Michał Danyluk , Bogna Latacz , Wojciech Witczak , Technologia Żywności i Żywienie Człowieka, z. 2, 57--70, ISSN: 1895-3999, bibliogr. summ.
Kod: CZR-INNE3 BibTeX (pkt. 0)
[AWCZ-22817] [data modyf. 07-04-2021 09:29]
13. Wybrane aspekty żywieniowe w profilaktyce i leczeniu chorób układu krążenia, 2015, Bogna Latacz(*) , Vademecum Pielęgnarki i Położnej, 157--162, ISSN: 1734-5979, bibliogr. tab. summ.
Kod: CZR-INNE3 BibTeX (pkt. 0)
[AWCZ-22804] [data modyf. 07-04-2021 09:29]
14. Zasady diety bezglutenowej stosowanej w celiakii, 2015, Milena Tyrpak , Bogna Latacz , Anna Gawrońska , Technologia Żywności i Żywienie Człowieka, z. 2, 71--82, ISSN: 1895-3999, bibliogr. summ.
Kod: CZR-INNE3 BibTeX (pkt. 0)
[AWCZ-22818] [data modyf. 07-04-2021 09:36]
15. Wpływ metody zacierania surowca słodowego na właściwości fizykochemiczne i skład piwa, 2014, Michał Buda , Bogna Latacz , Szymon Powałowski , Zeszyty Naukowe Instytutu Zarządzania i Inżynierii Rolnej Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Sulechowie, Z. 1, 87--98, ISSN: 2391-9280, bibliogr. tab. wykr. summ.
Kod: CZR-INNE3 BibTeX (pkt. 0)
[AWCZ-33143] [data modyf. 20-04-2022 09:01]
16. Wybrane aspekty żywieniowe w profilaktyce i leczeniu chorób układu krążenia, 2014, Bogna Latacz , Vademecum Pielęgnarki i Położnej, ed. 2015, 1--2, ISSN: 1734-5979,
Kod: CZR-INNE3 BibTeX (pkt. 0)
[AWCZ-33170] [data modyf. 10-07-2023 12:28]
17. Znaczenie kwasów omega-3 i omega-6 w żywieniu człowieka, 2011, Beata Wrzosek , Bogna Latacz(*) , Technologia Żywności i Żywienie Człowieka(Seria: Technologia Żywności i Żywienie Człowieka), nr 5, 7--20, ISSN: 1895-3999, bibliogr. rys. tab. summ.
Kod: CZR-INNE3 BibTeX (pkt. 0)
[AWCZ-33153] [data modyf. 27-04-2022 11:30]
18. Prozdrowotna rola polifenoli, 2010, Iwona Zajszła , Bogna Latacz(*) , Technologia Żywności i Żywienie Człowieka(Seria: Technologia Żywności i Żywienie Człowieka), nr 4, 61--77, ISSN: 1895-3999, bibliogr. rys. tab. summ.
Kod: CZR-INNE3 BibTeX (pkt. 0)
[AWCZ-33157] [data modyf. 27-04-2022 11:31]
19. Zastosowanie biotransformacji w syntezie zapachowych dodatków do żywności - transformacje limonenu, 2007, Bogna Latacz , Jadwiga Dmochowska-Gładysz , Prace Instytutu Zarządzania i Inżynierii Rolnej Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Sulechowie, nr 1, 65--73, bibliogr. summ.
Kod: CZR-INNE3 BibTeX (pkt. 0)
[AWCZ-22838] [data modyf. 07-04-2021 09:29]
9. Patenty, wzory użytkowe (PAT-WZU)
1. Sposób wytwarzania 4-hydroksy-ß-jononu, 2006, Jadwiga Dmochowska-Gładysz , Bogna Latacz , Tadeusz Kowalski , .- Numer: 192227.- Data zgłoszenia 28-02-2000.- Data udzielenia 29-09-2006
Kod: PAT-INNE BibTeX (pkt. 15)
[PATWZU-1880] [data modyf. 07-04-2021 09:29]