PERS - System Informacji o Pracownikach

SKEP - dr inż. Jarosław Kliks

Jednostka Instytut Sportu, Turystyki i Żywienia / Katedra Żywienia Człowieka i Dietoterapii
Okres 1960 - 2025
Znaleziono 45 pozycji bibliograficznych
22 pozycji bibliograficznych za ostatnie 4 pełne lata
Uwagi Oznaczona kolorami punktacja za osiągnięcia dotyczy publikacji za lata [2017 - 2018] oraz [2019 - 2021]
[A] [B] gdzie:
A - Wartość punktowa udziału jednostkowego autora
B - Udział jednostkowy autora
Pokazana punktacja bierze pod uwagę dyscyplinę podstawową współautorów.
Gwiazdka (*) przy nazwisku autora z UZ oznacza, że w danej publikacji podano inną niż UZ afiliację tego autora.
Znak (#) w opisie bibliograficznym oznacza, że publikacja wydana jest przez wydawcę z listy ministerialnej lub dotyczy konferencji z listy ministerialnej.
JIF: Journal Impact Factor (dana wyświetlana tylko z poziomu LAN UZ)
Od Do

cały dorobek (zarejestrowany w systemie)
2. Rozdziały w monografiach, podręcznikach, skryptach, publikacje konferencyjne w wydawnictwach książkowych (Rozdziały w wydawnictwach zwartych) (WZ-ROZ)
1. Analiza wybranych cech jakości moszczy gronowych pozyskanych na terenie lubuskiej winnicy doświadczalnej w sezonie wegetacyjnym 2019/2020, 2024, Agnieszka Kłysz , Jarosław Kliks , Paulina Piskorz , Halina Bartkiewicz , Mariusz Kasprzak , Bartosz Kucuń , W: Nowoczesne kierunki badawcze w naukach przyrodniczych i technicznych - zastosowania, wyzwania i perspektywy, 2024 , (Red.) K. Kalbarczyk, I. Mołdoch-Mendoń , Lublin: Wydaw. Naukowe Tygiel sp. z o.o. (#), s. 88--104, ISBN: 9788367881463 www.wydawnictwo-tygiel.pl
Kod: MOR-W1 BibTeX (pkt. 20)
[WZCZ-23857] [data modyf. 03-07-2024 08:28]
2. Owady jadalne jako składnik żywności oraz ekologiczna alternatywa dla tradycyjnych źródeł białka zwierzęcego, 2024, Jarosław Kliks , Paulina Piskorz , W: Wpływ aktywności fizycznej i trendów żywieniowych na zdrowie człowieka, 2024 , (Red.) M. Świtalski, M. Maciąg , Lublin: Wydaw. Naukowe TYGIEL Sp. z o.o. (#), s. 45--56, ISBN: 9788367881364 www.wydawnictwo-tygiel.pl
Kod: MOR-W1 BibTeX (pkt. 20)
[WZCZ-23858] [data modyf. 14-01-2025 11:09]
3. Składniki diety mające pozytywny wpływ na układ odpornościowy człowieka, 2024, Katarzyna Kulus , Justyna Korycka-Korwek , Paulina Piskorz , Zuzanna Królicka , Jarosław Kliks , W: Współczesne wyzwania zdrowotne: od profilaktyki po leczenie chorób cywilizacyjnych, 2024 , (Red.) / red. Łukarz B. Pilarz. T. 2, Lublin: Wydaw. Naukowe TYGIEL Sp. z o.o. (#), s. 163--175, ISBN: 9788367881708 https://www.wydawnictwo-tygiel.pl/
Kod: MOR-W1 BibTeX (pkt. 20)
[WZCZ-24057] [data modyf. 14-01-2025 11:06]
4. Zastosowanie koncepcji Lean Manufacturing na przykładzie Laboratorium Ośrodka Badawczo-Rozwojowego - studium przypadku, 2023, Justyna Korycka-Korwek , Małgorzata Śliwa , Jarosław Kliks , Justyna Górna , W: Współpraca nauki i biznesu w inżynierii produkcji. T. 2, 2023 , (Red.) Justyna Patalas-Maliszewska, Julian Jakubowski, Katarzyna Skrzypek , Zielona Góra: Oficyna Wydaw. Uniwersytetu Zielonogórskiego (#), s. 51--63, ISBN: 9788378425366 https://katalogi.bn.org.pl/discovery/fulldisplay?docid=alma991053102049705066&context=L&vid=48OMNIS_NLOP:48OMNIS_NLOP&lang=pl&search_scope=NLOP_IZ_NZ&adaptor=Local%20Search%20Engine&tab=LibraryCatalog&query=any,contains,Wsp%C3%B3%C5%82praca%20nauki%20i%20biznesu%20w%20in%C5%BCynierii%20produkcji&offset=0 - 10.59444/2023KONFredPat_Jakr5
Kod: MOR-W1 BibTeX (pkt. 20)
[WZCZ-23610] [data modyf. 30-01-2024 09:24]
5. Fruktanty - zawartość w żywności, wpływ na zdrowie oraz metody oznaczania, 2022, Justyna Korycka-Korwek , Jarosław Kliks , Zuzanna Królicka , Magdalena Muszyńska , W: Nauka bliżej biznesu. Nowoczesne rozwiązania badawczo-technologiczne, 2022 , (Red.) Kamil Majewski , Poznań: Wydawnictwo Naukowe FNCE (#), s. 167--176, ISBN: 9788367372688 http://www.fnce.info/katalog/
Kod: MOR-W1 BibTeX (pkt. 20)
[WZCZ-22932] [data modyf. 19-01-2023 12:07]
6. Gluten - zawartość w żywności, wpływ na zdrowie oraz metody oznaczania, 2022, Justyna Korycka-Korwek , Jarosław Kliks , Zuzanna Królicka , Magdalena Muszyńska , W: Nauka bliżej biznesu. Nowoczesne rozwiązania badawczo-technologiczne, 2022 , (Red.) Kamil Majewski , Poznań: Wydawnictwo Naukowe FNCE (#), s. 177--195, ISBN: 9788367372688 http://www.fnce.info/katalog/
Kod: MOR-W1 BibTeX (pkt. 20)
[WZCZ-22933] [data modyf. 03-07-2024 08:53]
7. Perspektywy zagospodarowania odpadów żywnościowych jako surowca do produkcji biogazu, 2018, Sławomir Czabaj , Łukasz Biłos , Jarosław Kliks , W: Aplikacyjne i teoretyczne problemy w przemyśle rolno-spożywczym - zrównoważony rozwój i ochrona środowiska, 2018 / red. nauk. Marek Tukiendorf, Katarzyna Śzwedziak. z. 488, Opole: Oficyna Wydawnicza Politechniki Opolskiej (#), (Studia i Monografie), s. 21--28, ISBN: 9788366033184 http://katalog.nukat.edu.pl/lib/item?id=chamo:4556821&fromLocationLink=false&theme=nukat
Kod: MOR-W1 BibTeX (pkt. 20)
[WZCZ-21718] [data modyf. 07-04-2021 09:26]
8. Ocena wpływu modyfikacji technologicznych na jakość sera mozarella, 2016, Jarosław Kliks(*) , Sławomir Czabaj , Sara Nowak , Grażyna Krasnowska , Łukasz Biłos , Joanna Kawa-Rygielska , W: Aplikacyjne i teoretyczne problemy w przemyśle rolno-spożywczym - postęp naukowo-techniczny, 2016 / red. nauk. Marek Tukiendorf, Katarzyna Szwedziak, Tomasz Łusiak, Dominika Matuszek, Opole: Oficyna Wydawnicza Politechniki Opolskiej, (Studia i Materiały), s. 95--105, ISBN: 9788365235428
Kod: MOR-NANG BibTeX (pkt. 5)
[WZCZ-21719] [data modyf. 07-04-2021 09:26]
9. Produkcja destylatów rolniczych z użyciem nietypowych surowców gorzelniczych, 2015, Sławomir Czabaj , Tomasz Boruczkowski , Anna Żołnierczyk , Jarosław Kliks(*) , W: Aplikacyjne i teoretyczne problemy w przemyśle rolno-spożywczym - interdyscyplinarne aspekty zdrowego stylu życia, 2015 / red. nauk. Katarzyna Szwedziak, Marek Tukiendorf, Tomasz Jakubowski. z. 432, Opole: Oficyna Wydawnicza Politechniki Opolskiej, (Studia i Monografie), s. 45--62, ISBN: 9788365235312
Kod: MOR-NANG BibTeX (pkt. 5)
[WZCZ-20289] [data modyf. 07-04-2021 09:26]
3. Artykuły w czasopismach (CZASOP)
1. Przyszłość systemów żywieniowych, 2024, Jarosław Kliks , Lubuskie Aktualności Rolnicze, nr 3, 22--23, ISSN: 1733-9685, rys. https://www.lodr.pl/lubuskie-aktualnosci-rolnicze/2024/03
Kod: ROZ-3 BibTeX (pkt. 0)
[AWCZ-35524] [data modyf. 22-10-2024 09:35]
2. The Aroma Composition of Koryciński Cheese Ripened in Different Temperatures, 2022, Jarosław Kliks , Zuzanna Białobrzycka , Martyna Krzyszkowska , Justyna Korycka-Korwek , Mateusz Ciepliński , Mariusz Kasprzak , Molecules, Vol. 27, iss. 24, 1--9, ISSN: 1420-3049, bibliogr. rys. tab. wykr. summ.
Słowa kluczowe: GC/MS, Korycin, cheese, ripening, volatile
Kod: CZR-N-WYKAZ BibTeX (pkt. 140) DOI: 10.3390/molecules27248745
Cytowania wg WOS: 1 [17-03-2025], JIF: 4.600
logo_pubmed [22-05-2024]
Open Access: Licence: CC-BY, Article mode: OPEN_JOURNAL, Release time: AFTER_PUBLICATION, Text version: FINAL_PUBLISHED, Date of publication: 09-12-2022
[AWCZ-33642] [data modyf. 02-12-2024 12:13]
3. Changes in the volatile composition of apple and apple/pear ciders affected by the different dilution rates in the continuous fermentation system, 2021, Jarosław Kliks , Joanna Kawa-Rygielska , Alan Gasiński , Justyna Rębas , Antoni Szumny , LWT - Food Science and Technology, Vol. 147, 1--11, ISSN: 0023-6438, eISSN: 1096-1127,
Słowa kluczowe: Continuous fermentation, Gas chromatography-mass spectrometry (GC-MS), Headspace solid-phase micro-extraction (HS-SPME), Volatile compounds, ciders
Kod: CZR-N-WYKAZ BibTeX (pkt. 100) DOI: 10.1016/j.lwt.2021.111630
Cytowania wg WOS: 10 [07-04-2025],
Open Access: Licence: CC-BY-NC-ND, Article mode: OPEN_JOURNAL, Release time: AFTER_PUBLICATION, Text version: FINAL_PUBLISHED, Date of publication: 03-05-2021
[AWCZ-31936] [data modyf. 02-06-2021 11:18]
4. Analysis of Volatile Compounds and Sugar Content in Three Polish Reional Ciders with Pear Addiction, 2020, Jarosław Kliks , Joanna Kawa-Rygielska , Alan Gasiński , Antoni Szumny , Molecules, Vol. 25, 1--13, ISSN: 1420-3049,
Słowa kluczowe: apples, ciders, gas chromatography, mass spectrometry, pears, volatile compounds
Kod: CZR-N-WYKAZ BibTeX (pkt. 100) DOI: 10.3390/molecules25163564
Cytowania wg WOS: 7 [17-03-2025], JIF: 4.412
logo_pubmed [24-05-2024]
[AWCZ-25719] [data modyf. 05-05-2022 13:14]
5. Quality characteristics of natural yoghurts produced with lactulose supplementation, 2020, Jarosław Kliks , Aleksandra Leśniak , Marta Spruch , Sara Szołdra , Sławomir Czabaj , Integrative Food, Nutrition and Metabolism, Vol. 6, 1--4, ISSN: 2056-8339, bibliogr. summ.
Słowa kluczowe: fermentation, lactulose, quality, yogurt
Kod: CZR-INNE-5 BibTeX (pkt. 5) DOI: 10.15761/1FNM.1000253
[AWCZ-25720] [data modyf. 19-10-2021 07:29]
6. Zwyczaje żywieniowe studentów w zakresie spożywania owoców i warzyw, 2019, Jarosław Kliks , Agnieszka Maj , Aleksandra Niparko , Justyna Korycka-Korwek , Sławomir Czabaj , Żywienie Człowieka i Metabolizm, XLVI, 1, 61--63, ISSN: 0209-164X, bibliogr. summ. https://yadda.icm.edu.pl/yadda/element/bwmeta1.element.agro-d653149f-3896-4397-8728-0c0886819350?q=bwmeta1.element.agro-4a6df31c-6671-4f2d-93f4-108f4fec7b7a;29&qt=CHILDREN-STATELESS
Słowa kluczowe: ankieta żywieniowa, eating habits, fruit and vegetable consumption, nawyki żywieniowe, nurition survey, spożycie owoców i warzyw
Kod: CZR-INNE-5 BibTeX (pkt. 5)
[AWCZ-24847] [data modyf. 01-10-2021 12:35]
7. Effects of Mead Wort heat Treatment on the Mead Fermentation Process and Antioxidant Activity, 2017, Sławomir Czabaj , Joanna Kawa-Rygielska , Alicja Z. Kucharska , Jarosław Kliks(*) , Molecules, vol. 22, issue 5, 1--15, ISSN: 1420-3049, bibliogr. summ.
Słowa kluczowe: antioxidant activity, fermentation, heat treatment, mead
Kod: CZR-JCR BibTeX (pkt. 30) DOI: 10.3390/molecules22050803
Cytowania wg WOS: 35 [07-04-2025], JIF: 3.098
logo_pubmed [28-05-2024]
[AWCZ-23002] [data modyf. 05-10-2022 09:36]
8. Charakterystyka podstawowych procesów gastronomicznych: parzenie kawy i herbaty - wpływ wybranych czynników, 2016, Jarosław Kliks(*) , Sławomir Czabaj , Maja Adamska , Wojciech Szefner(*) , Zeszyty Naukowe Instytutu Zarządzania i Inżynierii Rolnej Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Sulechowie, Z. 3, 51--56, ISSN: 2391-9280, bibliogr. summ.
Kod: CZR-INNE3 BibTeX (pkt. 0)
[AWCZ-22989] [data modyf. 07-04-2021 09:37]
9. Ocena wartości żywieniowej tłuszczów dostępnych na polskim rynku z zastosowaniem technik ICP OES oraz chromatografii gazowej, 2016, Jarosław Kliks(*) , Sławomir Czabaj , Konrad Makowski , Natalia Czerniejewska , Urszula Landyszkowska , Michał Buda , Justyna Korycka-Korwek(*) , Joanna Kawa-Rygielska , Postępy Nauki i Technologii Przemysłu Rolno-Spożywczego, t. 71, nr 2, 25--35, ISSN: 2083-5809, bibliogr. summ.
Słowa kluczowe: ICP-OES, chromatografia gazowa, kwasy tłuszczowe, tłuszcze, wartość żywieniowa
Kod: CZR-WYKAZ BibTeX (pkt. 6)
[AWCZ-22851] [data modyf. 07-04-2021 09:26]
10. Pomiar temperatury krioskopowej produktów spożywczych z zastosowaniem czujnika DS18B20 firmy Dallas Semiconductor, 2016, Jarosław Kliks(*) , Agnieszka Maj(*) , Zeszyty Naukowe Instytutu Zarządzania i Inżynierii Rolnej Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Sulechowie, Z. 3, 57--64, ISSN: 2391-9280, bibliogr. summ.
Kod: CZR-INNE3 BibTeX (pkt. 0)
[AWCZ-22990] [data modyf. 07-04-2021 09:26]
11. Proces dojrzewania i jego wpływ na jakość miodów pitnych, 2016, Sławomir Czabaj , Joanna Kawa-Rygielska , Ewelina Dziuba , Barbara Foszczyńska , Jarosław Kliks(*) , Acta Scientiarum Polonorum - Biotechnologia, vol. 15, nr 1, 5--14, ISSN: 1644-065X, eISSN: 2083-8654, bibliogr. summ.
Słowa kluczowe: 5-hydroksymetylofurfural, chmielenie, drożdże, fermentacja, miody pitne, miód
Kod: CZR-WYKAZ BibTeX (pkt. 6)
[AWCZ-22999] [data modyf. 07-04-2021 09:26]
12. Zmiany zawartości ochratoksyny a w ziarnie gryki w zależności od warunków przechowywania, 2016, Justyna Korycka-Korwek(*) , Marta Spruch , Jarosław Kliks(*) , Zuzanna Musiał , Wojciech Szefner(*) , Anna Romankiewicz , Zeszyty Naukowe Instytutu Zarządzania i Inżynierii Rolnej Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Sulechowie, Z. 3, 79--93, ISSN: 2391-9280, bibliogr. summ.
Kod: CZR-INNE3 BibTeX (pkt. 0)
[AWCZ-22823] [data modyf. 07-04-2021 09:37]
13. Czynniki decydujące o wyborze win przez konsumentów z województwa lubuskiego, 2014, Jarosław Kliks(*) , Katarzyna Gilewska , Zeszyty Naukowe Instytutu Zarządzania i Inżynierii Rolnej Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Sulechowie, Z. 1, 105--112, ISSN: 2391-9280, bibliogr. summ.
Kod: CZR-INNE3 BibTeX (pkt. 0)
[AWCZ-22994] [data modyf. 07-04-2021 09:26]
14. Wiedza żywieniowa a spożycie owoców i warzyw wśród studentów, 2014, Jarosław Kliks(*) , Agnieszka Maj(*) , Sara Nowak , Magdalena Semak , Gracjana Gawron , Pielęgniarstwo i Zdrowie Publiczne Nursing and Public Health, vol. 4, nr 4, 357--363, ISSN: 2082-9876, bibliogr. summ.
Słowa kluczowe: badania ankietowe, owoce, warzywa, świadomość konsumencka
Kod: CZR-WYKAZ BibTeX (pkt. 5)
[AWCZ-23000] [data modyf. 07-04-2021 09:26]
15. Wpływ dodatku serwatki kwasowo-podpuszczkowej na cechy technologiczne pieczywa pszennego, 2014, Jarosław Kliks(*) , Michał Buda , Urszula Landyszkowska , Zeszyty Naukowe Instytutu Zarządzania i Inżynierii Rolnej Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Sulechowie, Z. 1, 99--104, ISSN: 2391-9280, bibliogr. summ.
Kod: CZR-INNE3 BibTeX (pkt. 0)
[AWCZ-22993] [data modyf. 07-04-2021 09:26]
16. Wpływ ekstraktu z zielonej herbaty na wybrane właściwości kiełbas drobno rozdrobnionych, 2014, Jarosław Kliks(*) , Michał Buda , Grażyna Krasnowska(*) , Nauki Inżynierskie i Technologie, nr 2, 25--33, ISSN: 2080-5985, eISSN: 2449-9773, bibliogr. summ.
Słowa kluczowe: DPPH, przetwory mięsne, zielona herbata, zmiany oksydacyjne
Kod: CZR-WYKAZ BibTeX (pkt. 6) DOI: 10.15611/nit.2014.2.03
[AWCZ-23001] [data modyf. 07-04-2021 09:26]
5. Materiały konferencyjne (KONF)
1. Akceptowalność konsumencka cydrów z dodatkiem ekstraktów ziołowych, 2023, Jarosław Kliks , Katarzyna Kulus , Justyna Korycka-Korwek , Mateusz Ciepliński , Mariusz Kasprzak , W: Żywienie w ochronie zdrowia i środowiska: III Ogólnopolska Konferencja Naukowa, on-line, Polska, Lublin: Fundacja na rzecz promocji nauki i rozwoju TYGIEL, 2023, s. 19--20, ISBN: 9788367670043, https://fundacja-tygiel.pl/zywienie/
Kod: ROZ-5 BibTeX (pkt. 0)
[KONF-24091] [data modyf. 31-01-2023 11:43]
2. Procesy suszenia konwekcyjnego Kolendry (Coriandrum sativum), Muszkatołowca korzennego (Myristica fragrans) oraz Imbiru (Zingiber officinale) i ich wpływ na wartości żywieniowe przypraw, 2022, Jarosław Kliks , Mateusz Ciepliński , Justyna Korycka-Korwek , Mariusz Kasprzak , W: XIV Interdyscyplinarna Konferencja Naukowa - TYGIEL 2022: Interdyscyplinarność kluczem do rozwoju, Lublin, Polska, Lublin: Fundacja na rzecz promocji nauki i rozwoju TYGIEL, 2022, s. 59, ISBN: 9788367194303, https://www.konferencja-tygiel.pl/
Kod: ROZ-5 BibTeX (pkt. 0)
[KONF-23912] [data modyf. 28-03-2022 09:43]
3. Analiza porównawcza profili związków lotnych miodów pszczelich, 2016, Sławomir Czabaj , Joanna Kawa-Rygielska , Antoni Szumny , Jarosław Kliks(*) , Paweł Michołap , W: 53 Naukowa Konferencja Pszczelarska, Puławy, Polska, Puławy, 2016, s. 93,
Kod: ROZ-5 BibTeX (pkt. 0)
[KONF-23112] [data modyf. 07-04-2021 09:26]
4. Shaping the sensory characteristics of mead by technological parameters, 2016, Sławomir Czabaj , Joanna Kawa-Rygielska , Jarosław Kliks(*) , Ewelina Dziuba , Tomasz Strojny , W: Bonding tradiction with innovation: successful strategies in food chain value, Olsztyn, Polska, Olsztyn, 2016, s. 43, ISBN: 9788394279417,
Słowa kluczowe: colour, haze, mead, quality, thermal processing, wort
Kod: ROZ-5 BibTeX (pkt. 0)
[KONF-23111] [data modyf. 07-04-2021 09:26]
5. Charakterystyka młóta piwowarskieo jako surowca o potencjalnym wykorzystaniu w kierunku tworzenia nowych produktów spożywczych, 2015, Joanna Kawa-Rygielska , Barbara Foszczyńska , Grzegorz Skaradziński , Sławomir Czabaj , Jarosław Kliks(*) , W: Żywność - zdrowie - przyszłość : XLII Sesja naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk: materiały konferencji naukowej, Lublin, Polska, Lublin, 2015, s. 134,
Kod: ROZ-5 BibTeX (pkt. 0)
[KONF-23109] [data modyf. 07-04-2021 09:26]
6. The influence of mead wort preparation on fermentation dynamics and product quality, 2015, Sławomir Czabaj , Joanna Kawa-Rygielska , Jarosław Kliks(*) , Ewelina Dziuba , W: Environment & Technology in Business: Scientific & Didactic Conference, Poznań, Polska, Poznań, 2015, s. 29,
Słowa kluczowe: honey, mead, strain selection, thermal treatment
Kod: ROZ-5 BibTeX (pkt. 0)
[KONF-23108] [data modyf. 07-04-2021 09:26]
7. The influence of mead wort preparation on yeast fermentation activity, 2015, Sławomir Czabaj , Joanna Kawa-Rygielska , Jarosław Kliks(*) , Ewelina Dziuba , W: Biotechnology - Research and Industrial Applications, Wrocław, Polska, Wrocław, 2015, s. 80,
Słowa kluczowe: honey, mead, strain selection, thermal treatment
Kod: ROZ-5 BibTeX (pkt. 0)
[KONF-23110] [data modyf. 07-04-2021 09:26]
9. Patenty, wzory użytkowe (PAT-WZU)
1. Synbiotyczny preparat dietetyczny regulujący poziom cukru we krwi oraz jego zastosowanie, 2024, Jarosław Kliks , Justyna Korycka-Korwek , Zuzanna Królicka , .- Numer: 1657A.- Data zgłoszenia 13-06-2024.- Zgłoszenie o udzielenie patentu na wynalazek
Kod: ROZ-9 BibTeX (pkt. 0)
[PATWZU-2064] [data modyf. 05-11-2024 14:20]
2. Baton owocowy i sposób jego wytwarzania, 2023, Jarosław Kliks , Justyna Korycka-Korwek , .- Numer: P.444014.- Data zgłoszenia 03-09-2023.- Zgłaszający: Stowarzyszenie "Pastorówka", Świdnica, Polska
Kod: ROZ-9 BibTeX (pkt. 0)
[PATWZU-2006] [data modyf. 12-09-2023 10:06]
3. Liofilizowany preparat piekarski i sposób jego wytwarzania, 2023, Mateusz Ciepliński , Jarosław Kliks , .- Numer: P.445861.- Data zgłoszenia 22-08-2023.- Zgłaszający: Przedsiębiorstwo Wielobranżow "WALAS" S.C. Halina Walas, Dominika Walas, Sulechów, Polska
Kod: ROZ-9 BibTeX (pkt. 0)
[PATWZU-2003] [data modyf. 12-09-2023 09:26]
4. Organiczny nawóz dla winorośli zwłaszcza Vitis vinifera oraz sposób jego wytwarzania, 2023, Agnieszka Maj , Jarosław Kliks , .- Numer: P.445868.- Data zgłoszenia 22-08-2023.- Zgłaszający: Robert Kucuń, Mozów, Polska
Kod: ROZ-9 BibTeX (pkt. 0)
[PATWZU-2004] [data modyf. 12-09-2023 09:31]
5. Sposób utrwalania siary bydlęcej - colostrum bovinum oraz układ do realizacji tego sposobu, 2023, Jarosław Kliks , .- Numer: P.445865.- Data zgłoszenia 22-08-2023.- Zgłaszający: Agrapak Spółka z Ograniczoną Odpowiedzialnością, Poznań, Polska
Kod: ROZ-9 BibTeX (pkt. 0)
[PATWZU-2005] [data modyf. 12-09-2023 10:00]
6. Napój funkcjonalny na bazie wody komórkowej z owoców oraz sposób jego wytwarzania, 2023, Jarosław Kliks , Sławomir Czabaj , Piotr Łyczko , Andrzej Ptak , Czesław Łątka , .- Numer: P.445660.- Data zgłoszenia 24-07-2023.- Zgłaszający: Organic Water Spółka z Ograniczoną Odpowiedzialnością, Wrocław. Polska
Kod: ROZ-9 BibTeX (pkt. 0)
[PATWZU-2002] [data modyf. 12-09-2023 10:02]
7. Sposób wytwarzania karmy uzupełniającej dla zwierząt o przedłużonym uwalnianiu składników odżywczych i karma uzupełniająca dla zwierząt o przedłużonym uwalnianiu składników odżywczych, 2023, Jarosław Kliks , .- Numer: P.445781.- Data zgłoszenia 08-07-2023.- Zgłaszający: E-PIES.EU Beata Mastalerz, Ołobok, Polska
Kod: ROZ-9 BibTeX (pkt. 0)
[PATWZU-2014] [data modyf. 12-09-2023 12:16]
8. Prozdrowotny pasztet i sposób jego wytwarzania, 2023, Jarosław Kliks , Justyna Korycka-Korwek , Paulina Mariola Piskorz , .- Numer: P.445268.- Data zgłoszenia 19-06-2023.- Zgłaszający: OLLEN-POL, Spółka z Ograniczoną Odpowiedzialnością, Żary, Polska
Kod: ROZ-9 BibTeX (pkt. 0)
[PATWZU-2008] [data modyf. 12-09-2023 11:27]
9. Sposób prowadzenia procesu fermentacji octowej w produkcji octu jabłkowego, 2023, Jarosław Kliks , Justyna Korycka-Korwek , Maria Mrówczyńska , Zuzanna Królicka , .- Numer: EP23461588.8.- Data zgłoszenia 14-05-2023.- [zgłoszenie patentu europejskiego]
Kod: ROZ-9 BibTeX (pkt. 0)
[PATWZU-2033] [data modyf. 05-11-2024 13:13]
10. Sposób wytworzenia złoża do produkcji octu jabłkowego, 2023, Jarosław Kliks , Justyna Korycka-Korwek , Maria Mrówczyńska , Zuzanna Królicka , .- Numer: EP23461589.6.- Data zgłoszenia 14-05-2023.- [zgłoszenie patentu europejskiego]
Kod: ROZ-9 BibTeX (pkt. 0)
[PATWZU-2032] [data modyf. 05-11-2024 13:13]
11. Medium from dried crickets Gryllus campestris for yeast, method of production thereof and its use as a medium for wine yeast, 2023, Jarosław Kliks , Justyna Korycka-Korwek , Maria Mrówczyńska , Zuzanna Królicka , Sławomir Czabaj , .- Numer: 1600009634.- Data zgłoszenia 07-05-2023.- [zgłoszenie patentu europejskiego]
Kod: ROZ-9 BibTeX (pkt. 0)
[PATWZU-2012] [data modyf. 05-11-2024 13:14]
12. Metoda wytworzenia pożywki dla drożdży winiarskich oraz jej zastosowanie, 2023, Jarosław Kliks , Justyna Korycka-Korwek , Maria Mrówczyńska , Zuzanna Królicka , Sławomir Czabaj , .- Numer: EP23461576.3.- Data zgłoszenia 07-05-2023.- [zgłoszenie patentu europejskiego]
Kod: ROZ-9 BibTeX (pkt. 0)
[PATWZU-2027] [data modyf. 05-11-2024 13:16]
13. Sposób uzyskania olejku eterycznego z kurkumy (Curcuma longa L.) o właściwościach bakteriostatycznych oraz wytworzenie pożywki mikrobiologicznej z olejkiem eterycznym z kurkumy do namnażania drożdży i pleśni, 2023, Jarosław Kliks , Justyna Korycka-Korwek , Maria Mrówczyńska , Zuzanna Królicka , .- Numer: EP23461577.1.- Data zgłoszenia 07-05-2023.- [zgłoszenie patentu europejskiego]
Kod: ROZ-9 BibTeX (pkt. 0)
[PATWZU-2028] [data modyf. 05-11-2024 13:19]
14. The method for obtaining essential oil from Curcuma longa L., microbiological medium with turmeric essential oil for yeasts and molds and a method for obtaining a microbiological medium, 2023, Jarosław Kliks , Justyna Korycka-Korwek , Maria Mrówczyńska , Zuzanna Królicka , Sławomir Czabaj , .- Numer: 1600009635.- Data zgłoszenia 07-05-2023.- [zgłoszenie patentu europejskiego]
Kod: ROZ-9 BibTeX (pkt. 0)
[PATWZU-2013] [data modyf. 05-11-2024 13:19]
15. Sposób immobilizacji bakterii Lactobacillus acidophilus na złożu biowęglowym oraz zastosowanie złoża z immobilizowanymi bakteriami Lactobacillus acidophilus, 2023, Jarosław Kliks , Justyna Korycka-Korwek , Maria Mrówczyńska , .- Numer: EP23461550.8.- Data zgłoszenia 05-04-2023.- [zgłoszenie patentu europejskiego]
Kod: ROZ-9 BibTeX (pkt. 0)
[PATWZU-2024] [data modyf. 03-10-2023 11:55]
16. Sposób uzyskiwania złoża biowęgla o wysokiej zdolności absorbcji drożdży Saccharomyces cerevisiae oraz zastosowanie złoża biowęgla z immobilizowanymi drożdżami, 2023, Jarosław Kliks , Justyna Korycka-Korwek , Maria Mrówczyńska , .- Numer: EP23461551.6.- Data zgłoszenia 05-04-2023.- [zgłoszenie patentu europejskiego]
Kod: ROZ-9 BibTeX (pkt. 0)
[PATWZU-2025] [data modyf. 03-10-2023 16:21]
17. Prozdrowotny napój roślinny, 2023, Jarosław Kliks , Justyna Korycka-Korwek , .- Numer: P.444292.- Data zgłoszenia 31-03-2023.- Zgłaszający: KATARZYNKA, Katarzyna Sompolska, Świdnica, Polska
Kod: ROZ-9 BibTeX (pkt. 0)
[PATWZU-2007] [data modyf. 12-09-2023 10:12]
18. Sposób otrzymywania mieszaniny na bazie fermentowanego kłącza kurkumy, mieszanina na bazie fermentowanego kłącza kurkumy w postaci proszku oraz jej zastosowanie, 2023, Jarosław Kliks , Justyna Korycka-Korwek , .- Numer: P.443903.- Data zgłoszenia 27-02-2023.- Zgłaszający: ZEFPHARM Spółka z Ograniczoną Odpowiedzialnością, Warszawa, Polska
Kod: ROZ-9 BibTeX (pkt. 0)
[PATWZU-2009] [data modyf. 12-09-2023 11:33]
19. Sposób otrzymywania biomasy drożdży Saccharomyces cerevisiae o zwiększonej odporności na stres osmotyczny i zastosowanie biomasy, 2022, Jarosław Kliks , Justyna Korycka-Korwek , Maria Mrówczyńska , Katarzyna Kulus , .- Numer: EP22216642.3.- Data zgłoszenia 23-12-2022.- [zgłoszenie patentu europejskiego]
Kod: ROZ-9 BibTeX (pkt. 0)
[PATWZU-2015] [data modyf. 03-10-2023 16:15]
20. Otoczka na ser o działaniu przeciwdrobnoustrojowym i sposób przygotowywania otoczki na ser o działaniu przeciwdrobnoustrojowym, 2022, Jarosław Kliks , Justyna Korycka-Korwek , .- Numer: P.443217.- Data zgłoszenia 21-12-2022.- Zgłaszający: Lubuski Ośrodek Innowacji i Wdrożeń Agrotechnicznych Spółka z Ograniczoną Odpowiedzialnością, Kalsk, Polska
Kod: ROZ-9 BibTeX (pkt. 0)
[PATWZU-2011] [data modyf. 12-09-2023 11:43]
21. Kompozycja o działaniu przeciwdrobnoustrojowym, sposób otrzymywania kompozycji o działaniu przeciwdrobnoustrojowym oraz zastosowanie kompozycji o działaniu przeciwdrobnoustrojowym jako powłoki o działaniu przeciwdrobnoustrojowym do pieczywa, 2022, Jarosław Kliks , Justyna Korycka-Korwek , .- Numer: P.443073.- Data zgłoszenia 12-07-2022.- Zgłaszający: Lubuski Ośrodek Innowacji i Wdrożeń Agrotechnicznych Spółka z Ograniczoną Odpowiedzialnością, Kalsk, Polska
Kod: ROZ-9 BibTeX (pkt. 0)
[PATWZU-2010] [data modyf. 12-09-2023 11:38]
22. Method of obtaining Saccharomyces cerevisiae yeast biomass with increased resistance to osmotic stress and application of the biomass, 2022, Jarosław Kliks , Mateusz Ciepliński , Justyna Korycka-Korwek , Mariusz Kasprzak , Maria Mrówczyńska , Dominika Lachnicka , .- Numer: PL441114.- Data zgłoszenia 06-05-2022.- [zgłoszenie patentu europejskiego]
Kod: ROZ-9 BibTeX (pkt. 0)
[PATWZU-1979] [data modyf. 09-01-2023 11:32]
23. Sposób otrzymywania biomasy drożdży Saccharomyces cerevisiae o zwiększonej odporności na stres osmotyczny i zastosowanie biomasy, 2022, Jarosław Kliks , Mateusz Ciepliński , Justyna Korycka-Korwek , Mariusz Kasprzak , Maria Mrówczyńska , Dominika Lachnicka , .- Numer: :P.441114.- Data zgłoszenia 06-05-2022.- [Zgłoszenie patentowe]
Kod: ROZ-9 BibTeX (pkt. 0)
[PATWZU-1974] [data modyf. 03-08-2022 10:50]
24. Sposób otrzymywania biomasy drożdży Saccharomyces cerevisiae o zwiększonej odporności na stres osmotyczny i zastosowanie biomasy, 2023, Jarosław Kliks , Mateusz Ciepliński , Justyna Korycka-Korwek , Mariusz Kasprzak , Maria Mrówczyńska , Dominika Lachnicka , .- Numer: PL 243313 B1.- Data zgłoszenia 06-05-2022.- Data udzielenia 31-07-2023
Kod: PAT-UPRP BibTeX (pkt. 75)
[PATWZU-1987] [data modyf. 10-08-2023 12:12]
25. Bezglutenowy wyrób cukierniczy, 2022, Iwona Gutowska , Roman Lichwiarz , Karolina Kołodziej , Jarosław Kliks , .- Numer: 241414.- Data zgłoszenia 11-09-2021.- Data udzielenia 26-09-2022
Kod: PAT-ZEW BibTeX (pkt. 50)
[PATWZU-1978] [data modyf. 21-12-2022 11:22]
26. Micelarny napój funkcjonalny zawierający witaminy rozpuszczalne w tłuszczach oraz sposób jego wytwarzania, 2021, Jarosław Kliks , Justyna Korycka-Korwek , .- Numer: P.438834.- Data zgłoszenia 29-08-2021.- Zgłaszający: Magda Krzysztof FHU, Zielona Góra, PL
Kod: ROZ-9 BibTeX (pkt. 0)
[PATWZU-2000] [data modyf. 12-09-2023 09:07]
27. Sposób wytwarzania emulsji micelarnej na bazie oleju konopnego zawierającego kannabidiol (CBD), 2021, Jarosław Kliks , Justyna Korycka-Korwek , .- Numer: P.438833.- Data zgłoszenia 29-08-2021.- Zgłaszający: Gołębiowska-Magda Dorota, Navigator 24, Zielona Góra, Pl
Kod: ROZ-9 BibTeX (pkt. 0)
[PATWZU-2001] [data modyf. 12-09-2023 09:08]
28. Sposób wytwarzania emulsji micelarnej na bazie oleju konopnego zawierającego kannabidiol (CBD), 2023, Jarosław Kliks , Justyna Korycka-Korwek , .- Numer: P.438833.- Data zgłoszenia 29-08-2021.- Data udzielenia 23-08-2023.- Zgłaszający: Gołębiowska-Magda Dorota NAVIGATOR24, Zielona Góra, PL
Kod: PAT-ZEW BibTeX (pkt. 50)
[PATWZU-2048] [data modyf. 04-12-2023 09:35]
29. Pieczywo o podwyższonych parametrach jakościowych, 2019, Iwona Gutowska , Roman Lichwiarz , Karolina Kołodziej , Jarosław Kliks , .- Numer: P.431126.- Data zgłoszenia 11-09-2019.- Zgłaszający: Gutowska Iwona, Żary, PL, Lichwiarz Roman, Mirostowice Górne, PL
Kod: ROZ-9 BibTeX (pkt. 0)
[PATWZU-1999] [data modyf. 12-09-2023 09:06]
30. Sposób regulowania profilu aromatycznego podpiwka, 2018, Jarosław Kliks , .- Numer: P.415467.- Data zgłoszenia 30-11-2018.- Data udzielenia 21-12-2015.- UDZIELA ANDRZEJ PPHU MIKA, Kowalów, PL
Kod: PAT-INNE BibTeX (pkt. 15)
[PATWZU-1980] [data modyf. 30-01-2023 09:03]
31. Sposób pakowania produktów dojrzewających z dziczyzny, 2021, Jarosław Kliks , .- Numer: 236944.- Data zgłoszenia 14-03-2018.- Data udzielenia 08-03-2021.- Uprawniony do patentu: PROVINCJA Sp. z o.o, Sulęcin, PL
Kod: PAT-ZEW BibTeX (pkt. 50)
[PATWZU-1934] [data modyf. 25-06-2021 11:43]
32. Sposób wytwarzania granulatu dla zwierząt domowych, zwłaszcza kotów, 2020, Jarosław Kliks , .- Numer: 234698.- Data zgłoszenia 14-03-2018.- Data udzielenia 31-03-2020.- uprawnienia do patentu: ANIMALIFE sp. z o.o., Glińsk, PL
Kod: PAT-ZEW BibTeX (pkt. 50)
[PATWZU-1924] [data modyf. 25-06-2021 11:42]
33. Sposób suszenia konwekcyjnego fermentowanej soi, 2021, Jarosław Kliks , Marek Kołodziejski , .- Numer: 237235.- Data zgłoszenia 09-02-2018.- Data udzielenia 22-03-2021.- Uprawniony do patentu: Kołodziejski Marek, Drzonków, PL
Kod: PAT-ZEW BibTeX (pkt. 50)
[PATWZU-1935] [data modyf. 25-06-2021 11:43]