45 pozycji bibliograficznych
22 pozycji bibliograficznych za ostatnie 4 pełne lata
Uwagi
Oznaczona kolorami punktacja za osiągnięcia dotyczy publikacji za lata [2017 - 2018] oraz [2019 - 2021]
[A] [B] gdzie:
A - Wartość punktowa udziału jednostkowego autora
B - Udział jednostkowy autora
Pokazana punktacja bierze pod uwagę dyscyplinę podstawową współautorów.
Gwiazdka (*) przy nazwisku autora z UZ oznacza, że w danej publikacji podano inną niż UZ afiliację tego autora.
Znak (#) w opisie bibliograficznym oznacza, że publikacja wydana jest przez wydawcę z listy ministerialnej lub dotyczy konferencji z listy ministerialnej.
JIF: Journal Impact Factor (dana wyświetlana tylko z poziomu LAN UZ)
2. Rozdziały w monografiach, podręcznikach, skryptach, publikacje konferencyjne w wydawnictwach książkowych (Rozdziały w wydawnictwach zwartych) (WZ-ROZ)
1. Analiza wybranych cech jakości moszczy gronowych pozyskanych na terenie lubuskiej winnicy doświadczalnej w sezonie wegetacyjnym 2019/2020,
2024,
Agnieszka Kłysz ,
Jarosław Kliks ,
Paulina Piskorz ,
Halina Bartkiewicz ,
Mariusz Kasprzak ,
Bartosz Kucuń ,
W: Nowoczesne kierunki badawcze w naukach przyrodniczych i technicznych - zastosowania, wyzwania i perspektywy, 2024 , (Red.) K. Kalbarczyk, I. Mołdoch-Mendoń , Lublin: Wydaw. Naukowe Tygiel sp. z o.o. (#), s. 88--104, ISBN: 9788367881463
www.wydawnictwo-tygiel.pl
Kod: MOR-W1BibTeX
(pkt. 20)
[WZCZ-23857] [data modyf. 03-07-2024 08:28]
2. Owady jadalne jako składnik żywności oraz ekologiczna alternatywa dla tradycyjnych źródeł białka zwierzęcego,
2024,
Jarosław Kliks ,
Paulina Piskorz ,
W: Wpływ aktywności fizycznej i trendów żywieniowych na zdrowie człowieka, 2024 , (Red.) M. Świtalski, M. Maciąg , Lublin: Wydaw. Naukowe TYGIEL Sp. z o.o. (#), s. 45--56, ISBN: 9788367881364
www.wydawnictwo-tygiel.pl
Kod: MOR-W1BibTeX
(pkt. 20)
[WZCZ-23858] [data modyf. 14-01-2025 11:09]
3. Składniki diety mające pozytywny wpływ na układ odpornościowy człowieka,
2024,
Katarzyna Kulus ,
Justyna Korycka-Korwek ,
Paulina Piskorz ,
Zuzanna Królicka ,
Jarosław Kliks ,
W: Współczesne wyzwania zdrowotne: od profilaktyki po leczenie chorób cywilizacyjnych, 2024 , (Red.) / red. Łukarz B. Pilarz. T. 2, Lublin: Wydaw. Naukowe TYGIEL Sp. z o.o. (#), s. 163--175, ISBN: 9788367881708
https://www.wydawnictwo-tygiel.pl/
Kod: MOR-W1BibTeX
(pkt. 20)
5. Fruktanty - zawartość w żywności, wpływ na zdrowie oraz metody oznaczania,
2022,
Justyna Korycka-Korwek ,
Jarosław Kliks ,
Zuzanna Królicka ,
Magdalena Muszyńska ,
W: Nauka bliżej biznesu. Nowoczesne rozwiązania badawczo-technologiczne, 2022 , (Red.) Kamil Majewski , Poznań: Wydawnictwo Naukowe FNCE (#), s. 167--176, ISBN: 9788367372688
http://www.fnce.info/katalog/
Kod: MOR-W1BibTeX
(pkt. 20)
[WZCZ-22932] [data modyf. 19-01-2023 12:07]
6. Gluten - zawartość w żywności, wpływ na zdrowie oraz metody oznaczania,
2022,
Justyna Korycka-Korwek ,
Jarosław Kliks ,
Zuzanna Królicka ,
Magdalena Muszyńska ,
W: Nauka bliżej biznesu. Nowoczesne rozwiązania badawczo-technologiczne, 2022 , (Red.) Kamil Majewski , Poznań: Wydawnictwo Naukowe FNCE (#), s. 177--195, ISBN: 9788367372688
http://www.fnce.info/katalog/
Kod: MOR-W1BibTeX
(pkt. 20)
[WZCZ-22933] [data modyf. 03-07-2024 08:53]
7. Perspektywy zagospodarowania odpadów żywnościowych jako surowca do produkcji biogazu,
2018,
Sławomir Czabaj ,
Łukasz Biłos ,
Jarosław Kliks ,
W: Aplikacyjne i teoretyczne problemy w przemyśle rolno-spożywczym - zrównoważony rozwój i ochrona środowiska, 2018 / red. nauk. Marek Tukiendorf, Katarzyna Śzwedziak. z. 488, Opole: Oficyna Wydawnicza Politechniki Opolskiej (#), (Studia i Monografie), s. 21--28, ISBN: 9788366033184
http://katalog.nukat.edu.pl/lib/item?id=chamo:4556821&fromLocationLink=false&theme=nukat
Kod: MOR-W1BibTeX
(pkt. 20)
[WZCZ-21718] [data modyf. 07-04-2021 09:26]
8. Ocena wpływu modyfikacji technologicznych na jakość sera mozarella,
2016,
Jarosław Kliks(*) ,
Sławomir Czabaj ,
Sara Nowak ,
Grażyna Krasnowska ,
Łukasz Biłos ,
Joanna Kawa-Rygielska ,
W: Aplikacyjne i teoretyczne problemy w przemyśle rolno-spożywczym - postęp naukowo-techniczny, 2016 / red. nauk. Marek Tukiendorf, Katarzyna Szwedziak, Tomasz Łusiak, Dominika Matuszek, Opole: Oficyna Wydawnicza Politechniki Opolskiej, (Studia i Materiały), s. 95--105, ISBN: 9788365235428
Kod: MOR-NANGBibTeX
(pkt. 5)
[WZCZ-21719] [data modyf. 07-04-2021 09:26]
9. Produkcja destylatów rolniczych z użyciem nietypowych surowców gorzelniczych,
2015,
Sławomir Czabaj ,
Tomasz Boruczkowski ,
Anna Żołnierczyk ,
Jarosław Kliks(*) ,
W: Aplikacyjne i teoretyczne problemy w przemyśle rolno-spożywczym - interdyscyplinarne aspekty zdrowego stylu życia, 2015 / red. nauk. Katarzyna Szwedziak, Marek Tukiendorf, Tomasz Jakubowski. z. 432, Opole: Oficyna Wydawnicza Politechniki Opolskiej, (Studia i Monografie), s. 45--62, ISBN: 9788365235312
Kod: MOR-NANGBibTeX
(pkt. 5)
Open Access: Licence: CC-BY, Article mode: OPEN_JOURNAL, Release time: AFTER_PUBLICATION, Text version: FINAL_PUBLISHED, Date of publication: 09-12-2022
[AWCZ-33642] [data modyf. 02-12-2024 12:13]
3. Changes in the volatile composition of apple and apple/pear ciders affected by the different dilution rates in the continuous fermentation system,
2021,
Jarosław Kliks ,
Joanna Kawa-Rygielska ,
Alan Gasiński ,
Justyna Rębas ,
Antoni Szumny ,
LWT - Food Science and Technology, Vol. 147, 1--11, ISSN: 0023-6438, eISSN: 1096-1127,
Słowa kluczowe: Continuous fermentation, Gas chromatography-mass spectrometry (GC-MS), Headspace solid-phase micro-extraction (HS-SPME), Volatile compounds, ciders
Kod: CZR-N-WYKAZBibTeX
(pkt. 100)
DOI: 10.1016/j.lwt.2021.111630
Open Access: Licence: CC-BY-NC-ND, Article mode: OPEN_JOURNAL, Release time: AFTER_PUBLICATION, Text version: FINAL_PUBLISHED, Date of publication: 03-05-2021
[AWCZ-31936] [data modyf. 02-06-2021 11:18]
4. Analysis of Volatile Compounds and Sugar Content in Three Polish Reional Ciders with Pear Addiction,
2020,
Jarosław Kliks ,
Joanna Kawa-Rygielska ,
Alan Gasiński ,
Antoni Szumny ,
Molecules, Vol. 25, 1--13, ISSN: 1420-3049,
Słowa kluczowe: apples, ciders, gas chromatography, mass spectrometry, pears, volatile compounds
Kod: CZR-N-WYKAZBibTeX
(pkt. 100)
DOI: 10.3390/molecules25163564
8. Charakterystyka podstawowych procesów gastronomicznych: parzenie kawy i herbaty - wpływ wybranych czynników,
2016,
Jarosław Kliks(*) ,
Sławomir Czabaj ,
Maja Adamska ,
Wojciech Szefner(*) ,
Zeszyty Naukowe Instytutu Zarządzania i Inżynierii Rolnej Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Sulechowie, Z. 3, 51--56, ISSN: 2391-9280,
bibliogr.
summ.
Kod: CZR-INNE3BibTeX
(pkt. 0)
[AWCZ-22989] [data modyf. 07-04-2021 09:37]
9. Ocena wartości żywieniowej tłuszczów dostępnych na polskim rynku z zastosowaniem technik ICP OES oraz chromatografii gazowej,
2016,
Jarosław Kliks(*) ,
Sławomir Czabaj ,
Konrad Makowski ,
Natalia Czerniejewska ,
Urszula Landyszkowska ,
Michał Buda ,
Justyna Korycka-Korwek(*) ,
Joanna Kawa-Rygielska ,
Postępy Nauki i Technologii Przemysłu Rolno-Spożywczego, t. 71, nr 2, 25--35, ISSN: 2083-5809,
bibliogr.
summ.
Słowa kluczowe: ICP-OES, chromatografia gazowa, kwasy tłuszczowe, tłuszcze, wartość żywieniowa
Kod: CZR-WYKAZBibTeX
(pkt. 6)
[AWCZ-22851] [data modyf. 07-04-2021 09:26]
10. Pomiar temperatury krioskopowej produktów spożywczych z zastosowaniem czujnika DS18B20 firmy Dallas Semiconductor,
2016,
Jarosław Kliks(*) ,
Agnieszka Maj(*) ,
Zeszyty Naukowe Instytutu Zarządzania i Inżynierii Rolnej Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Sulechowie, Z. 3, 57--64, ISSN: 2391-9280,
bibliogr.
summ.
Kod: CZR-INNE3BibTeX
(pkt. 0)
[AWCZ-22990] [data modyf. 07-04-2021 09:26]
11. Proces dojrzewania i jego wpływ na jakość miodów pitnych,
2016,
Sławomir Czabaj ,
Joanna Kawa-Rygielska ,
Ewelina Dziuba ,
Barbara Foszczyńska ,
Jarosław Kliks(*) ,
Acta Scientiarum Polonorum - Biotechnologia, vol. 15, nr 1, 5--14, ISSN: 1644-065X, eISSN: 2083-8654,
bibliogr.
summ.
Słowa kluczowe: 5-hydroksymetylofurfural, chmielenie, drożdże, fermentacja, miody pitne, miód
Kod: CZR-WYKAZBibTeX
(pkt. 6)
[AWCZ-22999] [data modyf. 07-04-2021 09:26]
12. Zmiany zawartości ochratoksyny a w ziarnie gryki w zależności od warunków przechowywania,
2016,
Justyna Korycka-Korwek(*) ,
Marta Spruch ,
Jarosław Kliks(*) ,
Zuzanna Musiał ,
Wojciech Szefner(*) ,
Anna Romankiewicz ,
Zeszyty Naukowe Instytutu Zarządzania i Inżynierii Rolnej Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Sulechowie, Z. 3, 79--93, ISSN: 2391-9280,
bibliogr.
summ.
Kod: CZR-INNE3BibTeX
(pkt. 0)
[AWCZ-22823] [data modyf. 07-04-2021 09:37]
13. Czynniki decydujące o wyborze win przez konsumentów z województwa lubuskiego,
2014,
Jarosław Kliks(*) ,
Katarzyna Gilewska ,
Zeszyty Naukowe Instytutu Zarządzania i Inżynierii Rolnej Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Sulechowie, Z. 1, 105--112, ISSN: 2391-9280,
bibliogr.
summ.
Kod: CZR-INNE3BibTeX
(pkt. 0)
[AWCZ-22994] [data modyf. 07-04-2021 09:26]
14. Wiedza żywieniowa a spożycie owoców i warzyw wśród studentów,
2014,
Jarosław Kliks(*) ,
Agnieszka Maj(*) ,
Sara Nowak ,
Magdalena Semak ,
Gracjana Gawron ,
Pielęgniarstwo i Zdrowie Publiczne Nursing and Public Health, vol. 4, nr 4, 357--363, ISSN: 2082-9876,
bibliogr.
summ.
Słowa kluczowe: badania ankietowe, owoce, warzywa, świadomość konsumencka
Kod: CZR-WYKAZBibTeX
(pkt. 5)
[AWCZ-23000] [data modyf. 07-04-2021 09:26]
15. Wpływ dodatku serwatki kwasowo-podpuszczkowej na cechy technologiczne pieczywa pszennego,
2014,
Jarosław Kliks(*) ,
Michał Buda ,
Urszula Landyszkowska ,
Zeszyty Naukowe Instytutu Zarządzania i Inżynierii Rolnej Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Sulechowie, Z. 1, 99--104, ISSN: 2391-9280,
bibliogr.
summ.
Kod: CZR-INNE3BibTeX
(pkt. 0)
[AWCZ-22993] [data modyf. 07-04-2021 09:26]
16. Wpływ ekstraktu z zielonej herbaty na wybrane właściwości kiełbas drobno rozdrobnionych,
2014,
Jarosław Kliks(*) ,
Michał Buda ,
Grażyna Krasnowska(*) ,
Nauki Inżynierskie i Technologie, nr 2, 25--33, ISSN: 2080-5985, eISSN: 2449-9773,
bibliogr.
summ.
Słowa kluczowe: DPPH, przetwory mięsne, zielona herbata, zmiany oksydacyjne
Kod: CZR-WYKAZBibTeX
(pkt. 6)
DOI: 10.15611/nit.2014.2.03
2. Procesy suszenia konwekcyjnego Kolendry (Coriandrum sativum), Muszkatołowca korzennego (Myristica fragrans) oraz Imbiru (Zingiber officinale) i ich wpływ na wartości żywieniowe przypraw,
2022,
Jarosław Kliks ,
Mateusz Ciepliński ,
Justyna Korycka-Korwek ,
Mariusz Kasprzak ,
W: XIV Interdyscyplinarna Konferencja Naukowa - TYGIEL 2022: Interdyscyplinarność kluczem do rozwoju, Lublin, Polska, Lublin: Fundacja na rzecz promocji nauki i rozwoju TYGIEL, 2022, s. 59, ISBN: 9788367194303,
https://www.konferencja-tygiel.pl/
Kod: ROZ-5BibTeX
(pkt. 0)
[KONF-23912] [data modyf. 28-03-2022 09:43]
3. Analiza porównawcza profili związków lotnych miodów pszczelich,
2016,
Sławomir Czabaj ,
Joanna Kawa-Rygielska ,
Antoni Szumny ,
Jarosław Kliks(*) ,
Paweł Michołap ,
W: 53 Naukowa Konferencja Pszczelarska, Puławy, Polska, Puławy, 2016, s. 93,
Kod: ROZ-5BibTeX
(pkt. 0)
[KONF-23112] [data modyf. 07-04-2021 09:26]
4. Shaping the sensory characteristics of mead by technological parameters,
2016,
Sławomir Czabaj ,
Joanna Kawa-Rygielska ,
Jarosław Kliks(*) ,
Ewelina Dziuba ,
Tomasz Strojny ,
W: Bonding tradiction with innovation: successful strategies in food chain value, Olsztyn, Polska, Olsztyn, 2016, s. 43, ISBN: 9788394279417,
Słowa kluczowe: colour, haze, mead, quality, thermal processing, wort
Kod: ROZ-5BibTeX
(pkt. 0)
[KONF-23111] [data modyf. 07-04-2021 09:26]
5. Charakterystyka młóta piwowarskieo jako surowca o potencjalnym wykorzystaniu w kierunku tworzenia nowych produktów spożywczych,
2015,
Joanna Kawa-Rygielska ,
Barbara Foszczyńska ,
Grzegorz Skaradziński ,
Sławomir Czabaj ,
Jarosław Kliks(*) ,
W: Żywność - zdrowie - przyszłość : XLII Sesja naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk: materiały konferencji naukowej, Lublin, Polska, Lublin, 2015, s. 134,
Kod: ROZ-5BibTeX
(pkt. 0)
[KONF-23109] [data modyf. 07-04-2021 09:26]
6. The influence of mead wort preparation on fermentation dynamics and product quality,
2015,
Sławomir Czabaj ,
Joanna Kawa-Rygielska ,
Jarosław Kliks(*) ,
Ewelina Dziuba ,
W: Environment & Technology in Business: Scientific & Didactic Conference, Poznań, Polska, Poznań, 2015, s. 29,
Słowa kluczowe: honey, mead, strain selection, thermal treatment
Kod: ROZ-5BibTeX
(pkt. 0)
[KONF-23108] [data modyf. 07-04-2021 09:26]
7. The influence of mead wort preparation on yeast fermentation activity,
2015,
Sławomir Czabaj ,
Joanna Kawa-Rygielska ,
Jarosław Kliks(*) ,
Ewelina Dziuba ,
W: Biotechnology - Research and Industrial Applications, Wrocław, Polska, Wrocław, 2015, s. 80,
Słowa kluczowe: honey, mead, strain selection, thermal treatment
Kod: ROZ-5BibTeX
(pkt. 0)
[KONF-23110] [data modyf. 07-04-2021 09:26]
9. Patenty, wzory użytkowe (PAT-WZU)
1. Synbiotyczny preparat dietetyczny regulujący poziom cukru we krwi oraz jego zastosowanie,
2024,
Jarosław Kliks ,
Justyna Korycka-Korwek ,
Zuzanna Królicka ,
.- Numer: 1657A.- Data zgłoszenia 13-06-2024.- Zgłoszenie o udzielenie patentu na wynalazek
Kod: ROZ-9BibTeX
(pkt. 0)
[PATWZU-2064] [data modyf. 05-11-2024 14:20]
2. Baton owocowy i sposób jego wytwarzania,
2023,
Jarosław Kliks ,
Justyna Korycka-Korwek ,
.- Numer: P.444014.- Data zgłoszenia 03-09-2023.- Zgłaszający: Stowarzyszenie "Pastorówka", Świdnica, Polska
Kod: ROZ-9BibTeX
(pkt. 0)
[PATWZU-2006] [data modyf. 12-09-2023 10:06]
3. Liofilizowany preparat piekarski i sposób jego wytwarzania,
2023,
Mateusz Ciepliński ,
Jarosław Kliks ,
.- Numer: P.445861.- Data zgłoszenia 22-08-2023.- Zgłaszający: Przedsiębiorstwo Wielobranżow "WALAS" S.C. Halina Walas, Dominika Walas, Sulechów, Polska
Kod: ROZ-9BibTeX
(pkt. 0)
[PATWZU-2003] [data modyf. 12-09-2023 09:26]
4. Organiczny nawóz dla winorośli zwłaszcza Vitis vinifera oraz sposób jego wytwarzania,
2023,
Agnieszka Maj ,
Jarosław Kliks ,
.- Numer: P.445868.- Data zgłoszenia 22-08-2023.- Zgłaszający: Robert Kucuń, Mozów, Polska
Kod: ROZ-9BibTeX
(pkt. 0)
[PATWZU-2004] [data modyf. 12-09-2023 09:31]
5. Sposób utrwalania siary bydlęcej - colostrum bovinum oraz układ do realizacji tego sposobu,
2023,
Jarosław Kliks ,
.- Numer: P.445865.- Data zgłoszenia 22-08-2023.- Zgłaszający: Agrapak Spółka z Ograniczoną Odpowiedzialnością, Poznań, Polska
Kod: ROZ-9BibTeX
(pkt. 0)
[PATWZU-2005] [data modyf. 12-09-2023 10:00]
6. Napój funkcjonalny na bazie wody komórkowej z owoców oraz sposób jego wytwarzania,
2023,
Jarosław Kliks ,
Sławomir Czabaj ,
Piotr Łyczko ,
Andrzej Ptak ,
Czesław Łątka ,
.- Numer: P.445660.- Data zgłoszenia 24-07-2023.- Zgłaszający: Organic Water Spółka z Ograniczoną Odpowiedzialnością, Wrocław. Polska
Kod: ROZ-9BibTeX
(pkt. 0)
[PATWZU-2002] [data modyf. 12-09-2023 10:02]
7. Sposób wytwarzania karmy uzupełniającej dla zwierząt o przedłużonym uwalnianiu składników odżywczych i karma uzupełniająca dla zwierząt o przedłużonym uwalnianiu składników odżywczych,
2023,
Jarosław Kliks ,
.- Numer: P.445781.- Data zgłoszenia 08-07-2023.- Zgłaszający: E-PIES.EU Beata Mastalerz, Ołobok, Polska
Kod: ROZ-9BibTeX
(pkt. 0)
[PATWZU-2014] [data modyf. 12-09-2023 12:16]
8. Prozdrowotny pasztet i sposób jego wytwarzania,
2023,
Jarosław Kliks ,
Justyna Korycka-Korwek ,
Paulina Mariola Piskorz ,
.- Numer: P.445268.- Data zgłoszenia 19-06-2023.- Zgłaszający: OLLEN-POL, Spółka z Ograniczoną Odpowiedzialnością, Żary, Polska
Kod: ROZ-9BibTeX
(pkt. 0)
11. Medium from dried crickets Gryllus campestris for yeast, method of production thereof and its use as a medium for wine yeast,
2023,
Jarosław Kliks ,
Justyna Korycka-Korwek ,
Maria Mrówczyńska ,
Zuzanna Królicka ,
Sławomir Czabaj ,
.- Numer: 1600009634.- Data zgłoszenia 07-05-2023.- [zgłoszenie patentu europejskiego]
Kod: ROZ-9BibTeX
(pkt. 0)
13. Sposób uzyskania olejku eterycznego z kurkumy (Curcuma longa L.) o właściwościach bakteriostatycznych oraz wytworzenie pożywki mikrobiologicznej z olejkiem eterycznym z kurkumy do namnażania drożdży i pleśni,
2023,
Jarosław Kliks ,
Justyna Korycka-Korwek ,
Maria Mrówczyńska ,
Zuzanna Królicka ,
.- Numer: EP23461577.1.- Data zgłoszenia 07-05-2023.- [zgłoszenie patentu europejskiego]
Kod: ROZ-9BibTeX
(pkt. 0)
[PATWZU-2028] [data modyf. 05-11-2024 13:19]
14. The method for obtaining essential oil from Curcuma longa L., microbiological medium with turmeric essential oil for yeasts and molds and a method for obtaining a microbiological medium,
2023,
Jarosław Kliks ,
Justyna Korycka-Korwek ,
Maria Mrówczyńska ,
Zuzanna Królicka ,
Sławomir Czabaj ,
.- Numer: 1600009635.- Data zgłoszenia 07-05-2023.- [zgłoszenie patentu europejskiego]
Kod: ROZ-9BibTeX
(pkt. 0)
[PATWZU-2013] [data modyf. 05-11-2024 13:19]
15. Sposób immobilizacji bakterii Lactobacillus acidophilus na złożu biowęglowym oraz zastosowanie złoża z immobilizowanymi bakteriami Lactobacillus acidophilus,
2023,
Jarosław Kliks ,
Justyna Korycka-Korwek ,
Maria Mrówczyńska ,
.- Numer: EP23461550.8.- Data zgłoszenia 05-04-2023.- [zgłoszenie patentu europejskiego]
Kod: ROZ-9BibTeX
(pkt. 0)
[PATWZU-2024] [data modyf. 03-10-2023 11:55]
16. Sposób uzyskiwania złoża biowęgla o wysokiej zdolności absorbcji drożdży Saccharomyces cerevisiae oraz zastosowanie złoża biowęgla z immobilizowanymi drożdżami,
2023,
Jarosław Kliks ,
Justyna Korycka-Korwek ,
Maria Mrówczyńska ,
.- Numer: EP23461551.6.- Data zgłoszenia 05-04-2023.- [zgłoszenie patentu europejskiego]
Kod: ROZ-9BibTeX
(pkt. 0)
[PATWZU-2025] [data modyf. 03-10-2023 16:21]
17. Prozdrowotny napój roślinny,
2023,
Jarosław Kliks ,
Justyna Korycka-Korwek ,
.- Numer: P.444292.- Data zgłoszenia 31-03-2023.- Zgłaszający: KATARZYNKA, Katarzyna Sompolska, Świdnica, Polska
Kod: ROZ-9BibTeX
(pkt. 0)
[PATWZU-2007] [data modyf. 12-09-2023 10:12]
18. Sposób otrzymywania mieszaniny na bazie fermentowanego kłącza kurkumy, mieszanina na bazie fermentowanego kłącza kurkumy w postaci proszku oraz jej zastosowanie,
2023,
Jarosław Kliks ,
Justyna Korycka-Korwek ,
.- Numer: P.443903.- Data zgłoszenia 27-02-2023.- Zgłaszający: ZEFPHARM Spółka z Ograniczoną Odpowiedzialnością, Warszawa, Polska
Kod: ROZ-9BibTeX
(pkt. 0)
[PATWZU-2009] [data modyf. 12-09-2023 11:33]
19. Sposób otrzymywania biomasy drożdży Saccharomyces cerevisiae o zwiększonej odporności na stres osmotyczny i zastosowanie biomasy,
2022,
Jarosław Kliks ,
Justyna Korycka-Korwek ,
Maria Mrówczyńska ,
Katarzyna Kulus ,
.- Numer: EP22216642.3.- Data zgłoszenia 23-12-2022.- [zgłoszenie patentu europejskiego]
Kod: ROZ-9BibTeX
(pkt. 0)
[PATWZU-2015] [data modyf. 03-10-2023 16:15]
20. Otoczka na ser o działaniu przeciwdrobnoustrojowym i sposób przygotowywania otoczki na ser o działaniu przeciwdrobnoustrojowym,
2022,
Jarosław Kliks ,
Justyna Korycka-Korwek ,
.- Numer: P.443217.- Data zgłoszenia 21-12-2022.- Zgłaszający: Lubuski Ośrodek Innowacji i Wdrożeń Agrotechnicznych Spółka z Ograniczoną Odpowiedzialnością, Kalsk, Polska
Kod: ROZ-9BibTeX
(pkt. 0)
[PATWZU-2011] [data modyf. 12-09-2023 11:43]
21. Kompozycja o działaniu przeciwdrobnoustrojowym, sposób otrzymywania kompozycji o działaniu przeciwdrobnoustrojowym oraz zastosowanie kompozycji o działaniu przeciwdrobnoustrojowym jako powłoki o działaniu przeciwdrobnoustrojowym do pieczywa,
2022,
Jarosław Kliks ,
Justyna Korycka-Korwek ,
.- Numer: P.443073.- Data zgłoszenia 12-07-2022.- Zgłaszający: Lubuski Ośrodek Innowacji i Wdrożeń Agrotechnicznych Spółka z Ograniczoną Odpowiedzialnością, Kalsk, Polska
Kod: ROZ-9BibTeX
(pkt. 0)
30. Sposób regulowania profilu aromatycznego podpiwka,
2018,
Jarosław Kliks ,
.- Numer: P.415467.- Data zgłoszenia 30-11-2018.- Data udzielenia 21-12-2015.- UDZIELA ANDRZEJ PPHU MIKA, Kowalów, PL
Kod: PAT-INNEBibTeX
(pkt. 15)
[PATWZU-1980] [data modyf. 30-01-2023 09:03]
31. Sposób pakowania produktów dojrzewających z dziczyzny,
2021,
Jarosław Kliks ,
.- Numer: 236944.- Data zgłoszenia 14-03-2018.- Data udzielenia 08-03-2021.- Uprawniony do patentu: PROVINCJA Sp. z o.o, Sulęcin, PL
Kod: PAT-ZEWBibTeX
(pkt. 50)
[PATWZU-1934] [data modyf. 25-06-2021 11:43]
32. Sposób wytwarzania granulatu dla zwierząt domowych, zwłaszcza kotów,
2020,
Jarosław Kliks ,
.- Numer: 234698.- Data zgłoszenia 14-03-2018.- Data udzielenia 31-03-2020.- uprawnienia do patentu: ANIMALIFE sp. z o.o., Glińsk, PL
Kod: PAT-ZEWBibTeX
(pkt. 50)
[PATWZU-1924] [data modyf. 25-06-2021 11:42]
33. Sposób suszenia konwekcyjnego fermentowanej soi,
2021,
Jarosław Kliks ,
Marek Kołodziejski ,
.- Numer: 237235.- Data zgłoszenia 09-02-2018.- Data udzielenia 22-03-2021.- Uprawniony do patentu: Kołodziejski Marek, Drzonków, PL
Kod: PAT-ZEWBibTeX
(pkt. 50)